Wat we doen

We maken muziek voor uw tv-productie of commercial

Aan het werk voor u


We beheersen alle stijlen en genres, van
nieuws tot reality

Bij SMP Amsterdam maken we muziek. Niet zomaar muziek, we maken de muziek die uw tv-productie compleet maakt.

Voor veel grote entertainmentshows maken wij bijvoorbeeld het muziekpakket. De leadermuziek zet de toon en moet het programma op precies het juiste moment van precies de juiste energie voorzien. Verder maken wij de bumpers, underscores en sound effects die nodig zijn om de show een goede flow te geven. Uiteraard beperken we ons niet tot alleen het grote entertainment. Ons team van componisten en producers beheerst een groot aantal muzikale stijlen die geschikt zijn voor alle populaire genres: van talkshows tot soaps en van nieuws tot crime.

Door meer dan twintig jaar ervaring zijn we bedreven geraakt in het vertalen van de wensen van u als opdrachtgever naar muziek die in een paar seconde de boodschap overbrengt. Dat is altijd belangrijk en zeker als het aankomt op idents en zendervormgeving: die duren maar enkele seconden. Als specialisten van mediamuziek zijn wij bekend met de conventies van massa-media. Sterker nog, het is onze passie om binnen de grenzen daarvan muziek te maken die mensen bijblijft.

Ten slotte werken we mee aan soaps en series om het verhaal over te brengen. De muziek moet zó goed onderdeel zijn van het verhaal dat het de kijkers niet eens opvalt dat er muziek is. Alleen komen de plotwendingen over met meer kracht en is de emotionele belevenis van de kijker intenser. Bij SMP Amsterdam vertellen we in muziek de emotie van het verhaal.

Hoe zit het dan met muziek voor commercials? Doen jullie dat ook? Daar kunnen we zeker bij helpen. Ons zusterbedrijf Talents for Brands is opgericht met als doel om unieke en authentieke muziek voor commercials te maken terwijl gepassioneerde talenten worden ondersteund.